Van Ecyk is here (to stay)

Eerste prototypes klaar

Eind 2020 realiseerde Volmaakt vzw (prachtige) designtassen uit de oude banners van de tentoonstelling OMG! Van Eyck was here. Volmaakt zette daartoe een samenwerking op tussen de Gentse ontwerpster Liesbeth Verhelst en het maatwerkbedrijf De Kemphaan uit Hamme. 

Een mooi staaltje van circulaire economie, zo meende Provincie Oost-Vlaanderen. En meteen een reden om Volmaakt vzw in 2021 te ondersteunen bij de verdere uitbouw van een sociale circulaire economie. Zo kunnen we zorgen voor kwalitatief werk bij maatwerkbedrijven. 

Een idee dat ook de Gentse schepen Bram Van Braeckevelt erg genegen was. Via zijn diensten ontving Volmaakt vzw niet langer bruikbare banners met het logo van Stad Gent. Samen met de nog resterende banners van OMG! Van Eyck was here – te klein om er designtassen van te maken – konden we aan de slag.

De banners worden de basis voor circulaire designobjecten.  Atelier Labeur, het houtatelier van het Gentse maatwerkbedrijf vzw Labeur creëerde met resthout twee objecten. Het naaiatelier van het Gentse OCMW tekent voor het op maat naaien van de banners.

De eerste prototypes zijn er: een magazinehouder en een bijzetstoeltje. Circulair en sociaal gemaakt. Zo geven we nieuw leven aan oude banners én aan resthout. En zorgen we voor kwalitatief werk binnen maatwerkbedrijven. Wordt  vervolgd!

IN DE BAN VAN

Met het project ‘In de ban van..’ geven we banners of andere reclamedragers een nieuw leven.

PROJECT PARTNERS   Labeur vzw – Ocmw Gent

Schenking banners: Stad Gent

Project is mogelijk gemaakt dankzij de steun van: