IN DE BAN VAN  – Van Eyck

 

Voor de ontwikkeling van circulaire producten en/of concepten begeleiden we organisaties die hun afval een tweede leven willen geven. Designers ontwerpen een innovatief en kwaliteitsvol product op maat van de productielijnen in een maatwerkbedrijf.

Met het project ‘In de ban van..’ geven we  banners of andere reclamedragers een nieuw leven. Door de co-creatie tussen ontwerpers en maatwerkbedrijven ontstaan er sociaal en circulair vervaardigde designobjecten.

De mooie illustraties op de designobjecten doen het moment dat je in de ban was/bent van een mooie tentoonstelling of museumbezoek (her)beleven.

 

In de ban van Van Ecyk

In 2020 maakten we naar aanleiding van het einde van het Gentse Van Eyck jaar een designtas. Volmaakt zette de samenwerking op tussen de Gentse ontwerpster Liesbeth Verhelst en maatwerkbedrijf De Kemphaan uit Hamme.

‘In de ban van.. Van Eyck’ was een beperkte collectie van 200 genummerde shoppers met een QR-code naar de tentoonstellingswebsite. 

In de ban van  …  een event/  tentoonstelling/ stad/  museum/…. ?

De kopers van de Van Eyck shoppers vonden het een mooie tas én bovendien heel leuk om op deze manier een herinnering aan de Van Eyck tentoonstelling te hebben.

We willen dan ook voor andere tentoonstellingen of culturele evenementen de reclamebanners, in samenwerking met lokale designers en maatwerkbedrijven, omtoveren in designobjecten alias een herbeleving van voorbije tentoonstellingen.

Ook in de ban van….?

Contacteer ons! We leggen je graag uit hoe ons project voor jou kan werken. valerie@volmaakt.be – T0494/32.90.08

[PARTNER MAATWERKBEDRIJF] De Kemphaan

Met een ervaring van 50 jaar, is De Kemphaan uitgegroeid tot een maatwerkbedrijf met een zeer sterke reputatie op vlak van kwaliteit in diverse disciplines. Van technisch textiel, confectie, productie van stalenboeken tot diverse stansopdrachten.

De vroegere beschutte werkplaats werd inmiddels een maatwerkbedrijf dat kwaliteitsvolle arbeid verschaft aan mensen met een arbeidsbeperking.

[PARTNER DESIGN] Van Eyck shoppers, Liesbeth Verhelst

‘Atelier Liesbeth Verhelst is de ontwerp- en herstelstudio van Liesbeth Verhelst, designer van het handtassenmerk ZLQ.

In haar studio focust ze op duurzame herstellingen en maatwerk. Daarnaast ondersteunt ze binnen- en buitenlandse bedrijven in de mode-sector met haar jarenlange expertise in de modesector. Via 1 op 1 workshops geeft ze graag haar liefde voor haar ambacht door.

Het ALV – atelier is gevestigd in Gent, België.’

 

Van Ecyk is here (to stay)

Provincie Oost-Vlaanderen wil de circularie economie een boost geven en steunt het project. ‘In de ban van..’ werd geselecteerd omdat we met circulaire producten kwalitatieve werkgelegenheid creëren binnen lokale maatwerkbedrijven.

 

VanEyck zingende engel shopper

VOLMAAKT PROJECT PARTNERS – IN DE BAN VAN  Van Eyck 2020

DESIGNPARTNER Liesbeth Verhelst

MAATWERKBEDRIJF De Kemphaan

 
Dit Volmaakt project werd mogelijk gemaakt dankzij: