Productinnovatie

Volmaakt brengt sociale makers en ontwerpers samen om designproducten te ontwikkelen én in de markt te zetten. We begeleiden organisaties in de ontwikkeling van een innovatief en kwaliteitsvol product op maat van de productielijnen in een maatwerkbedrijf of de welzijnszorg.

Een Volmaakt designtraject is een cocreatief proces met een actieve dialoog tussen maker en ontwerper.

Heb je als organisatie of designer interesse in een Volmaakt designtraject? Geef ons gerust een seintje, of boek meteen een virtuele kennismaking.

Wat organisaties ons vragen

Projecten

FFG remake Volmaakt

Film Fest Gent Remake

Film Fest Gent (of kortweg FFG) viert in 2023 zijn 50ste editie: een verjaardag die gepaard gaat met een nieuwe huisstijl, en dus onvermijdelijk met een restant aan promotiematerialen in de vorige stijl. In plaats van deze materialen weg te gooien, kiest FFG ervoor om ze een tweede leven te geven. Zo kan het festivalpubliek straks - via deze unieke merchandise - een stukje tastbare filmfestivalgeschiedenis mee naar huis nemen. 

Ontwerp zonder titel (14)

Sociaal circulair gemaakt in Vlaams Brabant

De provincie Vlaams-Brabant, het stadsbestuur van Leuven en Volmaakt vzw steken hun schouders onder het project “Sociaal Gemaakt in Vlaams-Brabant”. Circulaire economie wordt de focus van dit project.

Bee

Bee Design

Bijen leveren ons een geweldige dienst. Ze zijn een essentieel onderdeel van het ecosysteem en zorgen al miljoenen jaren voor de verspreiding van planten op onze planeet. Helaas staat het voortbestaan van deze werkers onder druk.

Van Eyck is here (to stay)

Eind 2020 realiseerde Volmaakt vzw (prachtige) designtassen uit de oude banners van de tentoonstelling OMG! Van Eyck was here.

In de ban van - Van Eyck

Voor de ontwikkeling van circulaire producten en/of concepten begeleiden we organisaties die hun afval een tweede leven willen geven. Designers ontwerpen een innovatief en kwaliteitsvol product op maat van de productielijnen in een maatwerkbedrijf.

Design Call Gent

Wordt vervolgd

Kopie-van-VOLMAAKT_Compaan_SepVerboom4-scaled

Sociaal gemaakt in Gent

Onder het motto ‘Sociaal Gemaakt’ namen Ministry of Makers en Stad Gent in 2018 het initiatief om de sociale economie te verbinden met de reguliere economie. Meer creatieve makers, particulieren en bedrijven moeten zo hun weg vinden naar de maatwerkbedrijven en kansen bieden aan kwetsbare doelgroepen. Volmaakt is gegroeid uit dit initiatief.