+ Het Verhaal

 

In het delen van hun passie en hun skills streven designers en sociale maakbedrijven naar een volmaakte samenwerking. Het resultaat is een unieke collectie designobjecten met de naam ‘vol+maakt’.

Geboren in Gent

Onder het motto ‘Sociaal Gemaakt’ namen Ministry of Makers en Stad Gent het initiatief om de sociale economie te verbinden met de reguliere economie. Meer creatieve makers, particulieren en bedrijven moeten zo hun weg vinden naar de maatwerkbedrijven en kansen bieden aan kwetsbare doelgroepen. Volmaakt is gegroeid uit dit initiatief.

Designers + maakbedrijven 

In het delen van hun passies, hun skills, en hun streven naar schoonheid en perfectie ontstond een intense samenwerking tussen de designers – Valerie Bervoet, Cas Moor en Sep Verboom – en de maatwerkbedrijven Compaan en Labeur. Het resultaat: een unieke collectie designobjecten die de naam ‘vol+maakt’ kreeg.

Co-creatie 

De designcollectie vol+maakt vestigt de aandacht op de ambachtelijke én creatieve makers-skills van maatwerkbedrijven in samenwerking met designers. Een win-winsituatie waarin het potentieel en de verwachtingen van beide partners als gelijkwaardig worden beschouwd. Maatwerkbedrijven kunnen zich verder ontwikkelen op vlak van (product)innovatie en marketing én hun medewerkers zinvol en duurzaam werk geven. Designers kunnen hun creaties in de markt zetten en samenwerkingen verkennen met bedrijven met een sociaal oogmerk. Het resultaat van deze samenwerking is méér dan de som van de delen. Een ‘volmaaktheid’ die zich niet zozeer weerspiegelt in de perfectie van de objecten maar in een ‘volmaakte samenwerking’ tussen de makers.

De collectie

De objecten getuigen van een zoektocht naar zuiverheid, ambacht en duurzaamheid. Ze vertellen een verhaal over wederzijds respect voor elkaars kunnen, over tactiliteit en de liefde voor natuurlijke materialen.