Film Fest Gent – FFG remake

Film Fest Gent (of kortweg FFG) viert in 2023 zijn 50ste editie: een verjaardag die gepaard gaat met een nieuwe huisstijl, en dus onvermijdelijk met een restant aan promotiematerialen in de vorige stijl. In plaats van deze materialen weg te gooien, kiest FFG ervoor om ze een tweede leven te geven. Zo kan het festivalpubliek straks – via deze unieke merchandise – een stukje tastbare filmfestivalgeschiedenis mee naar huis nemen. 

“We vonden het spijtig om alle oude promomateriaal zoals vlaggen, banners, oud papier en presentatiemappen, zomaar weg te gooien”, vertelt Kim Verthé van Film Fest Gent. “Samen met de Gentse organisatie Volmaakt hebben we gezocht naar een nieuw leven voor deze materialen.”  

Volmaakt begeleidde het circulaire designtraject. We werkten voor de remake met eigen ontwerpers en jonge ontwerpers van de opleiding productontwikkeling van de Howest en Luca, School of Arts. Oude posters en vlaggen van het Film Fest Gent krijgen hierdoor een tweede leven als handtassen, bloempotten en notitieboekjes. 

FFG remake Volmaakt

Als kers op de taart is er de expo FFG-remake. Tijdens de expo zet Volmaakt het oude promomateriaal naast de nieuwe unieke circulaire designobjecten.

De vernissage was op 20 september in de Volmaakt exporuimte (Speldenstraat 1 – Gent). Tijdens de vernissage was er een Yūgen kombucha cocktailbar. De expo is nog te bezoeken tijdens de laatste twee weekends van september en de eerste twee weekends van oktober.

De objecten zijn tijdens het filmfestival te koop in een pop-up winkel aan Kinepolis Gent, in de Volmaakt exporuimte, en via de webshops van Film Fest en Volmaakt, én uiteraard tijdens de vernissage.

Heb je als organisatie of designer interesse in een Volmaakt designtraject?  Geef ons gerust een seintje, of boek meteen een virtueel kennismakingsmoment. 

Expo FFG Remake kwam tot stand dankzij de steun van: