+ De Designers

WebCasmoor

Cas Moor

Cas (1991) is één van de nieuwe jonge sterren aan het Belgische designfirmament met realisaties voor enkele toonaangevende Belgische producenten.

Maar meer nog dan enkel een designer, is Cas een realist. Hij houdt beide voeten op de grond en stelt zichzelf steeds opnieuw in vraag. De jonge designer valt ook niet in een hokje te duwen, er is geen bepaalde stroming die z’n ontwerpen typeert.

“Nog niet” klinkt het. “Misschien binnen 30 jaar…” Hij vertrekt steeds vanuit inspirerende materialen, een techniek of vanuit vrij experiment. Dit resulteert in wat hij noemt ‘eerlijke producten waar het materiaal en de ambachtelijke skills niet enkel de vorm maar ook het verhaal bepalen’.

Voor de ‘vol+maakt’ collectie ontwierp hij vanuit diezelfde filosofie enkele krukjes en een tafel.

www.casmoor.com

WebValerieBervoet

Valerie Bervoet

Valerie (1979) ontwikkelt als interieur-designer met haar bedrijf Aber – creatieve concepten voor retailers. Ze is gepassioneerd door design, maar nog meer door mensen en de verhalen die hen verbinden. “Ik werk het liefst in een cocreatief proces met andere designers en experten aan projecten. Het is de wisselwerking in een team die voor sterke resultaten zorgt.”

De inspiratie voor haar ontwerpen haalt ze uit de alledaagse dingen rond haar. Door materialen, vormen en kleuren in een nieuwe context te plaatsen ontstaan er unieke composities en objecten.

Voor het ‘vol+maakt’ project ontwierp ze naast bijzettafeltjes ook een unieke collectie onder-leggers en armbanden in marmer.

www.aber.be

WebSepVerboom

Sep Verboom 

Sep (1990) ziet zichzelf niet per se als een productontwerper, eerder als iemand die processen stuurt. Hij werkt samen met kleinere gemeenschappen die een bepaalde techniek of ambacht beheersen. “Ik zie een product als een communicatiekanaal om verhalen te vertellen en situaties te schetsen.”

In januari 2018 mocht hij de prestigieuze Henry van de Velde Young Talent Award in ontvangst nemen. De jury beschouwde Sep Verboom als een schoolvoorbeeld van wat een ontwerper vandaag de dag moet zijn: niet alleen maker en bedenker, maar ook inspirator en connector, en natuurlijk: wereldverbeteraar.

Voor de ‘vol+maakt’ ontwierp hij een collectie boekensteunen en een tafellamp.

Binnenkort is zijn werk ook te bekijken op de Biënnale Interieur 2018 te Kortrijk.

www.livable.world